WAT IS EEN LARGE CAP?

Large cap, (‘large market capitalisation’ of soms ook “big cap”) is een benaming van bedrijven met een marktkapitalisatiewaarde tussen de 10 en 200 miljard USD. Deze large cap bedrijven zijn vaak afkomstig uit de belangrijkste indexen van de markt, zoals de S&P 500, Dow Jones en de Nasdaq en vertegenwoordigen het grootste deel van de Amerikaanse aandeelmarkt. Deze grote bedrijven zijn over het algemeen minder volatiel dan kleinere bedrijven, en kunnen zo ook een portefeuille van kleinere aandelen diversifiëren en tegelijkertijd een goede groei op lange termijn kunnen bieden. Hierdoor worden ze vaak beschouwd als kernbelegging voor een portefeuille.

Het belangrijkste voordeel is dat ze vaak een solide belegging zijn, omdat ze volwassener zijn dan kleinere bedrijven en een betrouwbaardere winststroom hebben. Daarentegen hebben de big caps mindere groeivooruitzichten. Beleggers die op zoek zijn naar hoog groeipotentieel, beleggen wellicht liever in bedrijven met een kleinere marktkapitalisatie.

Enkele bedrijven met een marktkapitalisatie tussen de 10 en 200 miljard USD: McDonald’s (MCD:NYSE), Shell (RDSA:AMS) en Unilever (UNA:AMS)

OVERZICHT VERDELING MARKTKAPITALISATIE
[fusion_table fusion_table_type=”1″ fusion_table_rows=”” fusion_table_columns=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]
CATEGORIEMARKTKAPITALISATIE (IN USD)
Mega capMeer dan 200 miljard
Large cap10 miljard tot 200 miljard
Mid cap2 miljard tot 10 miljard
Small cap300 miljoen tot 2 miljard
Micro capMinder dan 300 miljoen
[/fusion_table]