Capgemini: Innovatie voor een Betere Wereld

Geschreven door: Fabian Bernardus

Laatste update: 4 augustus 2023

Leestijd: 2 min.

Het afgelopen kwartaal hebben we één positie toegevoegd aan de portefeuille: Capgemini – een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van consulting- en technologiediensten.

Het is een bedrijf dat we vanuit zowel technisch als duurzaamheidsperspectief graag in de portefeuille opnemen.

Indrukwekkende ommekeer

Het aandeel is bijna 20% gedaald door de korte termijnfocus van beleggers op de impact van macro-economische tegenwind op de omzet en de margeontwikkeling. Het bedrijf laat een indrukwekkende succesvolle ommekeer zien: na een reeks opeenvolgende ondermaatse prestaties is het nu een toonaangevende wereldwijde speler in de sector, met een managementteam dat hoog staat aangeschreven bij beleggers.

Sterke bedrijfsprestaties

De cijfers van Q1 vertegenwoordigden het achtste opeenvolgende kwartaal met tweecijferige autonome groei. Beleggers zijn getuige geweest van cyclische dieptepunten in de operationele marges die stegen van 1% twintig jaar geleden tot 6,5% in 2008-09 en tot net boven 10% zes jaar geleden, om uiteindelijk te blijven hangen op 12% in 2020.

Ondergewaardeerd potentieel

Ondanks deze sterke bedrijfsprestaties, stevige cashflowstroom en solide balans, wordt het aandeel verkocht tegen een aanzienlijke korting ten opzichte van de naaste concurrenten.

We verwachten dat de aandelen zullen stijgen naarmate beleggers de eersteklas operationele prestaties van het bedrijf beter weten te begrijpen en te waarderen.

Impact Value Balanced Portefeuille Rapport
Duurzaamheid in Bedrijfsvoering

Duurzaamheid is verweven in alle aspecten van de bedrijfsvoering van Capgemini. Zij zijn er van overtuigd dat een duurzame toekomst alleen bereikbaar is door een intensieve samenwerking met klanten, partners en andere belanghebbenden. Niet alleen in de dienstverlening naar klanten toe hebben zij ambitieuze duurzaamheidsdoelen gesteld maar ook in de bedrijfsvoering van het eigen bedrijf.

Krachtige Corporate Governance

Er zijn 11 Milieu, social en governance doelstellingen die voortdurend gemonitord en gemeten worden. De kracht van een sterke corporate governance zorgt ervoor dat zij te allen tijde hoge ethische normen kunnen handhaven. Zo is er bijvoorbeeld een maandelijkse meeting die enkel in het teken staat van de carbon neutral commitment en sloot Capgemini zich aan bij de Alliance of CEO Climate Leaders van het WEF om de overgang naar een netto-zero-economie te helpen realiseren.

Inclusieve Werkcultuur

Met 300,000 werknemers in 50 landen erkennen zij de krachtige morele verantwoordelijkheid om een werkplek te bieden waar iedereen zich gewaardeerd voelt. De inclusieve werkcultuur wordt bevorderd door veel verschillende wereldwijde en lokale initiatieven.

Duurzaamheidsdoelstellingen

De onderstaande tabel laat de 11 doelstellingen zien en de resultaten van de duurzaamheidsinspanningen van het bedrijf

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Capgemini table - Capgemini: Innovatie voor een Betere Wereld - Mpartners Vermogensbeheer

Bron: Capgemini (2023)

Benieuwd naar hoe onze vermogensbeheerportefeuille en de posities scoren op ESG-criteria?

In het kwartaalrapport laten we zien welke impact jouw vermogen heeft en hoe bedrijven in de portefeuille werken aan een betere toekomst.

Blijf op de hoogte

Volg ons op LinkedIn voor de nieuwste updates