Finner beoordeelt Mpartners vermogensbeheer met 5 sterren!

Geschreven door: Fabian Bernardus

Laatste update: 9 juli 2023

Leestijd: 1 min.

Finner.nl, vergelijkings- en adviesplatform voor beleggers in Nederland, waardeert Mpartners met de hoogste score van 5 sterren. Jaarlijks wordt onze vermogensbeheerdienstverlening door deze onafhankelijke partij beoordeeld.

Score detail5455 - Finner beoordeelt Mpartners vermogensbeheer met 5 sterren! - Mpartners Vermogensbeheer

Finner beoordeelt vermogensbeheerders op 25 onderdelen en 80 criteria op het gebied van organisatie, kostenbeleid, beleggingsbeleid en risicobeleid. Per onderdeel kunnen punten worden behaald.

Organisatie

Er vindt een controle plaats op de aanwezigheid van de juiste vergunningen (AFM, DNB), registratie bij het Kifid en DSI en diverse kwaliteitsvereisten. Daarnaast wordt het trackrecord en de omvang van beheerd vermogen beoordeeld.

Kostenbeleid

Op basis van actuele portefeuilles worden de hoogte, de voorwaarden en transparantie van alle kosten getoetst o.b.v. de laatste wet en regelgeving (MifidII). Ook wordt er gekeken naar ongewenste verdienmodellen en goede informatievoorziening.

Beleggingsbeleid

Op basis van beleggingsportefeuilles worden transparantie en betrouwbaarheid van de rendementen, de onafhankelijkheid van het beleid (eigen producten) en de uitgangspunten en borging van het beleid gevalideerd.

Risicobeleid

De transparantie van risico’s en communicatie naar klanten over risico’s worden beoordeeld. Zo wordt het inzicht in de risicoprofielen getoetst, het gevoerde risicobeleid en hoe de monitoring van beleggingsrisico’s plaatsvind

Blijf op de hoogte

Volg ons op LinkedIn voor de nieuwste updates